Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

WYŚMIENITY BURGER

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
33 min
trudność
średni
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
13 min

Etapy przygotowania

  1. Obrać cebulę i pokroić na cienkie plasterki; przekroić paprykę na pół, usunąć i wyrzucić nasiona, a następnie pokroić na cienkie plasterki. Wymieszać cebulę i paprykę z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek i umieścić w Micro Pro Grillu. Umieścić pokrywę na pozycji Niskiej (grillowanie) i podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez około  8 minut (moc 900W).
  2. W międzyczasie posmarować  hamburgery pozostałym olejem.
  3. Natychmiast po zakończeniu podgrzewania warzyw, wyjąć  je z Micro Pro Grilla i odłożyć na bok.
  4. Umieścić hamburgery w gorącym Micro Pro Grillu. Ustawić pokrywę na pozycji niskiej i podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez około  3 minuty (moc 900W). Następnie obrócić hamburgery, przykryć ponownie i  podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez około  2 minuty (moc 900W). By uzyskać dobrze wypieczone hamburgery przedłużyć czas grillowania o około 2 minuty.
  5. Położyć plasterki sera na każdym  hamburgerze, ustawić pokrywę na pozycji Wysokiej (zapiekanie) i podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez około  1 minutę (moc 900W).
  6. Przekroić bułki do hamburgerów na pół. Posmarować je ketchupem i musztardą.  
  7. Na bułce ułożyć pozostałe składniki. Podawać natychmiast.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla 2 porcji

  • 1 mała cebula
  • 1 mała czerwona papryka
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek (± 15 ml)
  • 2 hamburgery (± 200 g każdy)
  • Sól i pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • 2 plastry sera cheddar
  • 2 bułki do hamburgerów
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki keczupu lub sosu barbecue
  • 2 liście sałaty
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień-Zima 2022/23
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL