Be a Hostess
Back

WYŚMIENITY BURGER

Add to my recipes
total time
33 min
difficulty
average
preparation time
20 min
cooking time
13 min

Preparation steps

  1. Obrać cebulę i pokroić na cienkie plasterki; przekroić paprykę na pół, usunąć i wyrzucić nasiona, a następnie pokroić na cienkie plasterki. Wymieszać cebulę i paprykę z 2 łyżeczkami oliwy z oliwek i umieścić w Micro Grillu. Umieścić pokrywę na pozycji Niskiej (grillowanie) i podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez około  8 minut (moc 900W)
  2. W międzyczasie posmarować  hamburgery pozostałym olejem.
  3. Natychmiast po zakończeniu podgrzewania warzyw, wyjąć  je z Micro Grilla i odłożyć na bok.
  4. Umieścić hamburgery w gorącym Micro Grillu. Ustawić pokrywę na pozycji niskiej i podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez około  3 minuty (moc 900W). Następnie obrócić hamburgery, przykryć

    ponownie i  podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez około  2 minuty (moc 900W). By uzyskać dobrze wypieczone hamburgery przedłużyć czas grillowania o około 2 minuty.

  5. Położyć plasterki sera na każdym  hamburgerze, ustawić pokrywę na pozycji Wysokiej (zapiekanie) i podgrzewać w kuchence mikrofalowej przez około  1 minutę (moc 900W).
  6. Przekroić bułki do hamburgerów na pół. Posmarować je ketchupem i musztardą.  
  7. Na bułce ułożyć pozostałe składniki. Podawać natychmiast.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 2 servings

  • 1 mała cebula
  • 1 mała czerwona papryka
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek (± 15 ml)
  • 2 hamburgery (± 200 g każdy)
  • Sól i pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • 2 plastry sera cheddar
  • 2 bułki do hamburgerów
  • 2 łyżki musztardy
  • 3 łyżki keczupu lub sosu barbecue
  • 2 liście sałaty
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption