Be a Hostess
Back

WYTRAWNE BABECZKI ŚNIADANIOWE

Add to my recipes
total time
35 min
difficulty
easy
preparation time
15 min
cooking time
20 min

Preparation steps

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.
  2. Przy pomocy Universal Noża Szefa Kuchni odciąć brzegi kromek, a następnie spłaszczyć je przy pomocy Wałka do ciasta. Włożyć po jednej kromce chleba do każdego wgłębienia w formie Silikonowe babeczki.
  3. Suszone pomidory pokroić w paski przy pomocy Universal Noża Uniwersalnego, a szynkę posiekać w Rozdrabniaczu Plus. Oba składniki umieścić na każdej kromce w zagłębieniu formy.
  4. W Shakerze 350 ml połączyć jajka, gęstą śmietanę, ser, sól i pieprz. Powstałą masę rozlać do zagłębień w Silikonowych babeczkach.
  5. Piec przez około 20 minut.
  6. Babeczki wystudzić, a następnie wyjąć z formy.
  7. Podawać z zieloną sałatą.
Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 6 servings

  • 6 kromek podpieczonego chleba
  • 60 g suszonych pomidorów
  • 6 plasterków szynki
  • 3 jajka
  • 150 ml gęstej śmietany
  • 50 g startego sera żółtego
  • sól i pieprz
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption