Wstecz
WYTRAWNE BABECZKI ŚNIADANIOWE
Etapy przygotowania
- Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C.
- Przy pomocy Universal Noża Szefa Kuchni odciąć brzegi kromek, a następnie spłaszczyć je przy pomocy Wałka do ciasta. Włożyć po jednej kromce chleba do każdego wgłębienia w formie Silikonowe babeczki.
- Suszone pomidory pokroić w paski przy pomocy Universal Noża Uniwersalnego, a szynkę posiekać w SuperSonic Rozdrabniaczu. Oba składniki umieścić na każdej kromce w zagłębieniu formy.
- W Shakerze 350 ml połączyć jajka, gęstą śmietanę, ser, sól i pieprz. Powstałą masę rozlać do zagłębień w Silikonowych babeczkach.
- Piec przez około 20 minut.
- Babeczki wystudzić, a następnie wyjąć z formy.
- Podawać z zieloną sałatą.
Składniki
Dla 6 porcji
- 6 kromek podpieczonego chleba
- 60 g suszonych pomidorów
- 6 plasterków szynki
- 3 jajka
- 150 ml gęstej śmietany
- 50 g startego sera żółtego
- sól i pieprz