Be a Hostess
Back

WYTRAWNE CIASTO

Add to my recipes
total time
1:11 hours
difficulty
easy
preparation time
10 min
cooking time
1 hour

Preparation steps

  1. Nagrzać piekarnik do 180°C.
  2. Wymieszać w Kuchciku Plus używając I biegu: jajka, mleko i olej.
  3. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i pieprzu, przełączyć na bieg II i wymieszać na gładką konsystencję.
  4. Pokroić suszone pomidory i oliwki w mniejsze kawałki. Dodać je do ciasta i ponownie wymieszać przez 5 sekund. 
  5. Wysmarować masłem i oprószyć mąką Ultra Pro Brytfankę 1,8l, a następnie wlać ciasto. Piec bez pokrywy przez 55-60 minut. 
  6. Pozostawić na 10 minut następnie wyjąć z Ultra Pro Brytfanki 1,8l. Przed krojeniem, pozostawić do schłodzenia przez co najmniej 20 minut.

Additional notes

Inne propozycje smaków

Suszone pomidory i oliwki można zastąpić:

·         200 g gotowanego kurczaka pociętego w małe kawałki i małym pęczkiem posiekanego szczypiorku

·         200 g gotowanych i obranych krewetek pociętych w małe kawałki i 15 ml/± 1 łyżka curry

·         200 g rozdrobnionego tuńczyka (z puszki) i 3-4 gałązkami posiekanej pietruszki

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 10 servings

  • 4 jajka
  • 125 ml mleka
  • 100 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego
  • 200 g mąki pszennej
  • 10 ml proszku do pieczenia
  • Sól i pieprz
  • 100 g suszonych pomidorów
  • 100 g czarnych oliwek (bez pestek)
  • 15 g masła i mąki (do wysmarowania Ultra Pro)
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień Zima 2021 / 2022
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption