Wstecz
WYTRAWNE PALUSZKI
Etapy przygotowania
- Wyjąć kratkę z piekarnika. Nastawić piekarnik na 200°C bez termoobiegu
- W Candy Plus 1,25L, używając Neo Trzepaczki, wymieszać wodę, sól i proszek do pieczenia. Dodać mąkę, wymieszać. Dodać oliwę z oliwek i ponownie wymieszać.
- W Supersonic Rozdrabniaczu rozdrobnić ser, upewnić się, że nie ma dłuższych kawałków i dodać go do ciasta.
- Ułożyć Silikonowe Paluszki na zimnej kratce z piekarnika i wypełnić wnęki masą używając Dekoratora Tuby lub Finezji Dekoratora (zostawić około 1mm wolnej przestrzeni przy brzegu wnęk).
- Umieścić kratkę na najniższej półce piekarnika i piec przez około 25-27 minut.
- Odstawić na 5 minut, następnie delikatnie wyjąć paluszki z formy.
Dodatkowe informacje
WARIANTY SMAKOWE
Zastąpić ser jednym z wymienionych poniżej składników, drobno rozdrobnionych w Rozdrabniaczu Plus:
• 25 g prażonych orzechów
• 25 g orzechów pinii
• 25 g czarnych oliwek bez pestek
• 25 g suszonych pomidorów
Składniki
Dla 4 porcji
- 100 ml wody
- 2 ml soli
- 2 ml proszku do pieczenia
- 100 g mąki
- 30 ml oliwy z oliwek
- 25 g szklanki tartego sera (Emmental, Parmezan lub inny twardy ser)