Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

WYTRAWNE PALUSZKI

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
42 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
10 min
czas oczekiwania
5 min
Czas gotowania
27 min

Etapy przygotowania

  1. Wyjąć kratkę z piekarnika. Nastawić piekarnik na 200°C bez termoobiegu
  2. W Candy Plus 1,25L, używając Neo Trzepaczki, wymieszać wodę, sól i proszek do pieczenia. Dodać mąkę, wymieszać. Dodać oliwę z oliwek i ponownie wymieszać.
  3. W Supersonic Rozdrabniaczu rozdrobnić ser, upewnić się, że nie ma dłuższych kawałków i dodać go do ciasta.
  4. Ułożyć Silikonowe Paluszki na zimnej kratce z piekarnika  i wypełnić wnęki masą używając Dekoratora Tuby lub Finezji Dekoratora (zostawić około 1mm wolnej przestrzeni przy brzegu wnęk).
  5. Umieścić kratkę na najniższej półce piekarnika i piec przez około 25-27 minut.
  6. Odstawić na 5 minut, następnie delikatnie wyjąć paluszki z formy.

Dodatkowe informacje

WARIANTY SMAKOWE

Zastąpić ser jednym z wymienionych poniżej składników, drobno rozdrobnionych w Rozdrabniaczu Plus:

• 25 g prażonych orzechów

• 25 g orzechów pinii

• 25 g czarnych oliwek bez pestek

• 25 g suszonych pomidorów

Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 4 porcji

  • 100 ml wody
  • 2 ml soli
  • 2 ml proszku do pieczenia
  • 100 g mąki
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 25 g szklanki tartego sera (Emmental, Parmezan lub inny twardy ser)
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Jesień - Zima 2024/25
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL