
Wstecz
ZAPIEKANKA WARZYWNA
Etapy przygotowania
- Nastaw piekarnik na 200 ° C góra / dół.
- Pokrój obrane buraki na ćwiartki, a następnie w plastry o grubości 5 mm. Pokrój obrane marchewki i pasternak w plastry o grubości 5mm. Umyj por i pokrój w cienkie pierścienie.
- Wymieszaj olej, 45 ml wody i odrobinę soli. Umieść Silikonową Matę Premium na zimnej kratce od piekarnika i ułóż pokrojone warzywa. Rozprowadź za pomocą Silikonowego Pędzelka olej z wodą i solą po warzywach.
- Piecz warzywa w piekarniku przez ok. 15 minut. Zestaw z kratki i odstaw do ostygnięcia.
- Wyłóż ciastem francuskim formę Silikonowe Brownie. Delikatnie dociśnij ciasto na bokach i podstawie, aby upewnić się, że nie ma pęcherzyków powietrza. Przytnij krawędzie, aby pasowały do formy.
- Wsyp mrożony groszek do garnka z wrzącą wodą. Po 1-2 minutach wyjmij i odcedź w Podwójnym Sicie.
- Opłucz estragon, osusz i posiekaj drobno w Supersonic Rozdrabniaczu.
- Wymieszaj razem śmietanę, jajka, mleko i sól w Candy Plus. Dodaj posiekany estragon, ser i pieprz.
- Rozłóż pieczone warzywa i ugotowany groszek na ciasto francuskie i ostrożnie wlej na nie zawartość Candy Plus.
Piecz przez 35-40 minut aż do momentu upieczenia
Dodatkowe informacje
Ta pyszna Zapiekanka warzywna jest przygotowana z dużą ilością kolorowych sezonowych warzyw. Bez względu na to, jakich warzyw użyjesz do tego przepisu, zagwarantuje pełny żołądek i uśmiech na twarzy!
Składniki
Dla 4 porcji
- 120 g buraków
- 80 g marchewek
- 80 g pietruszki (lub pasternaku)
- 80 g pora
- 10 ml oleju
- 45 ml wody
- 1 opakowanie ciasta francuskiego lub ciasta na quiche
- 20 g mrożonego groszku
- 0.125 pęczka estragonu
- 40 g tartego sera
- 120 g kwaśnej śmietany
- 20 ml mleka
- 1 jajko
- Sól i pieprz