Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

ZUPA Z KURCZAKIEM

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
41 min
trudność
łatwy
czas przygotowania
20 min
Czas gotowania
20 min

Etapy przygotowania

  1. Odetnij zieloną część dymki i odłóż ją na bok.
  2. Obierz czosnek i imbir. Zetrzyj imbir za pomocą mini tarki z serii Klik Klak. Rozdrobnij czosnek i białą część dymki za pomocą Supersonic Rozdrabniacza.
  3. Pokrój kurczaka na małe kawałki.
  4. Umieść kurczaka, zawartość Supersonic Rozdrabniacza, starty imbir i wodę w Micro Nova 2,25L. Wymieszaj wszystko, przykryj i wstaw do kuchenki mikrofalowej na 8 minut przy 600 watów. Zdejmij pokrywę, zamieszaj i wstaw do kuchenki mikrofalowej na kolejne 7 minut przy 600 watów.
  5. Jeśli używasz mrożonego zielonego groszku, opłucz go w celu rozmrożenia. Za pomocą Noża Szefa Kuchni pokrój łodygi selera na kawałki 2-3 mm. Używając Noża Precyzyjnego, pokrój brokuły na małe różyczki.
  6. Dodaj warzywa, liść laurowy, szafran, sól i pieprz do Micro Nova 2,25l. Zamieszaj, przykryj i wstaw ponownie do kuchenki mikrofalowej na około 5 do 6 minut (moc 600W). Odstaw na 10 minut.
  7. Za pomocą Nożyc rozdrobnij pietruszkę i zieloną część dymki.
  8. Dodaj sos sojowy(według smaku), posiekaną natkę pietruszki i zieloną część dymki do zupy i podawaj.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis

Składniki

Dla 4 porcji

  • 2 pęczki dymki
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g świeżego imbiru
  • 2 udka z kurczaka, pozbawione kości i bez skóry (± 300 g)
  • 800 ml wody
  • 200 g zielonego groszku
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 250 g brokuł
  • 1 liść laurowy
  • 1 pinch szafranu
  • 1 łyżeczka soli
  • Pieprz
  • Natka pietruszki
  • 1 łyżka sosu sojowego
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Jesień-Zima 2022/23
Pokaż
Metoda płatności
Wysyłka
Bezpieczne zakupy
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL