
Wstecz
Zupa z łososiem
Etapy przygotowania
- Obierz marchewki, ziemniaki i dymkę. Oddziel białe i zielone części dymki i odłóż zielone części na koniec przepisu.
- Pokrój marchewki, ziemniaki i łodygi selera na małe kawałki i umieść je w Micro Szybkowarze.
- Dodaj białe części dymki, liść laurowy, bulion rybny w proszku, białe wino i wodę. Wymieszaj, a następnie zamknij Micro Szybkowar i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 17 minut z mocą 900 watów. Odstaw na 15 minut, aż ciśnienie spadnie.
- Pokrój łososia na ok. 50 g kawałki i dodaj do Micro Szybkowaru. Dodaj sól, pieprz i delikatnie wymieszaj za pomocą Neo Silikonowej Łyżki. Zamknij i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez kolejne 4 minuty z mocą 900 W. Odstaw na 10 minut, aż ciśnienie spadnie.
- Dodaj śmietanę i cienko pokrojone zielone części dymki a następnie podawaj.

Składniki
Dla 3 porcji
- 250 g marchewek
- 400 g ziemniaków
- 3 cebule dymki
- 100 g łodygi selera naciowego
- 1 liści bazylii
- 2 łyżki bulionu rybnego w proszku (± 30 ml)
- 100 ml białego wina
- 300 ml wody
- 500 g świeżego łososia, bez skóry i bez ości
- Sól i pieprz do smaku
- 100 ml gęstej śmietany