Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

Zupa z łososiem

Dodaj do moich przepisów
całkowity czas
1:01 godziny
trudność
łatwy
czas przygotowania
15 min
czas oczekiwania
25 min
Czas gotowania
21 min

Etapy przygotowania

  1. Obierz marchewki, ziemniaki i dymkę. Oddziel białe i zielone części dymki i odłóż zielone części na koniec przepisu.
  2. Pokrój marchewki, ziemniaki i łodygi selera na małe kawałki i umieść je w Micro Szybkowarze.
  3. Dodaj białe części dymki, liść laurowy, bulion rybny w proszku, białe wino i wodę. Wymieszaj, a następnie zamknij Micro Szybkowar i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez 17 minut z mocą 900 watów. Odstaw na 15 minut, aż ciśnienie spadnie.
  4. Pokrój łososia na ok. 50 g kawałki i dodaj do Micro Szybkowaru. Dodaj sól, pieprz i delikatnie wymieszaj za pomocą Neo Silikonowej Łyżki. Zamknij i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez kolejne 4 minuty z mocą 900 W. Odstaw na 10 minut, aż ciśnienie spadnie.
  5. Dodaj śmietanę i cienko pokrojone zielone części dymki a następnie podawaj.
Dodaj do moich przepisów Drukuj przepis
Składniki

Dla 3 porcji

  • 250 g marchewek
  • 400 g ziemniaków
  • 3 cebule dymki
  • 100 g łodygi selera naciowego
  • 1 liści bazylii
  • 2 łyżki bulionu rybnego w proszku (± 30 ml)
  • 100 ml białego wina
  • 300 ml wody
  • 500 g świeżego łososia, bez skóry i bez ości
  • Sól i pieprz do smaku
  • 100 ml gęstej śmietany
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL