Bądź Gospodynią

Wybierz język

Wstecz

KRÓJ CIASTO JAK PROFESJONALISTA

Dodaj do listy rzeczy do przeczytania

W tym artykule powiemy Ci DOKŁADNIE jak we właściwy sposób pokroić ciasto – zgodnie z wiedzą naukową!

Ale najpierw, potrzebujesz ciasta! Zajrzyj do sekcji Przepisy, aby poszukać inspiracji!

Kiedy już mamy gotowe ciasto, nie wystarczy, że zwyczajnie weźmiesz swój Universal Nóż Szefa Kuchni i zaczniesz kroić jak robiłaś to dotychczas. Nie kochana! Zamiast tego skorzystaj z tych sprytnych sposobów, aby jak najbardziej efektywnie pokroić swoje apetyczne ciasto.

Nóż z serii Universal Nóż Szefa Kuchni należy trzymać w gorącej wodzie i wycierać czystym ręcznikiem papierowym przed każdym krojeniem. Zapobiegnie to odkładaniu się kawałków ciasta z poprzedniego kawałka na wierzchu następnego kawałka.

  1. Pierwsze krojenie wykonać zaczynając od środka ku dołowi, aby podzielić ciasto na pół.
  2. Drugie pokrojenie wykonać o 2,5 cm w bok od pierwszego, kierując nóż w prawo na całej długości ciasta.
  3. Wyjąć kawałek (i podzielić na porcje według uznania).
  4. Dwie pozostałe duże połówki ciasta zsunąć z powrotem do siebie.
  5. Następnie podzielić całość na równe ćwiartki.
  6. Wszystkie kawałki kroić wzdłuż przesuwając każdy z nich o cm od poprzedniego.
  7. Wyjąć kolejny kawałek i ponownie zsunąć połówki ciasta z powrotem do siebie.
  8. Powtórzyć schemat krojenia adekwatnie do poprzednich kawałków!

Mamy to –matematycznie poprawny sposób dzielenia ciasta. Ostatecznie, taki sposób jest gwarancją, że odsłonięty koniec sernika nie wyschnie ani nie stanie się mniej smaczny niż reszta ciasta nawet przez kilka dni – oczywiście jesli, ani Ty, ani, Twoja załoga nie skończycie tego wszystkiego podczas jednego podejścia!

Źródło: https://www.dailymotion.com/video/x200fg0

Dodaj do listy rzeczy do przeczytania Drukuj artykuł
Odkryj nasze produkty w najnowszym Katalogu Wiosna - Lato 2024
Pokaż
  • Szybka dostawa
  • Ochrona kupujących & ochrona danych
  • Bezpieczna płatność z szyfrowaniem SSL