![](lg: https://www.tupperware.pl/assets/uploads/sites/2/2021/07/tupperware_blog_header_thebasics-jpg-1600x720.jpeg,sm: https://www.tupperware.pl/assets/uploads/sites/2/2021/07/tupperware_blog_header_thebasics-jpg-960x756.jpeg,default: https://www.tupperware.pl/assets/uploads/sites/2/2021/07/tupperware_blog_header_thebasics-jpg-1600x720.jpeg)
PRZEWODNIK O MROŻENIU – PODSTAWY
Zamrażanie to bardzo wygodny i łatwy sposób na przechowywanie jedzenia przez dłuższy czas. Dowiedz się, jak prawidłowo zamrażać świeże warzywa i owoce, mięso i przygotowane potrawy w najlepszym stanie, aby zachować smak, wygląd i co najważniejsze, wartość odżywczą. Skorzystaj z tego poręcznego przewodnika po zamrażaniu Tupperware, aby zaoszczędzić więcej czasu i pieniędzy w kuchni.
Dlaczego mrożenie?
Poznaj swoją zamrażarkę
Zamrażarka to jedno z najbardziej niewykorzystanych urządzeń domowych w kuchni. Może stać się największym przyjacielem, jeśli podawane na stół potrawy mają być zdrowe i pyszne, a ich przygotowanie ma zajmować niewiele czasu. Wypełniona po brzegi zamrażarka będzie najbardziej wydajna, jeśli chodzi o oszczędność energii, a co za tym idzie pieniędzy.
Korzyści i porady
O czym trzeba pamiętać
Oszczędność czasu i pieniędzy
Porcjowanie i rozmrażanie
Porcjowanie
Rozmrażanie
Po rozmrożeniu produkty należy zawsze zużyć w ciągu 24 godzin.