Be a Hostess
Back

Burgery z grillowanym serem halloumi

Add to my recipes
total time
25 min
difficulty
easy
preparation time
15 min
cooking time
10 min

Przepis na szybkiego wegetariańskiego burgera z serem halloumi i warzywami.

Preparation steps

  1. Włóż umytą pietruszkę do SuperSonic Rozdrabniacza Wysokiego i drobno posiekaj. Odłóż ½ łyżki na później. Pozostałą pietruszkę włóż do miski, dodaj skórkę z cytryny, tymianek, olej i wszystko wymieszaj. Dodaj pokrojony w plasterki ser halloumi i marynuj przez 2 godziny.
  2. Wyjmij plasterki halloumi z marynaty, a następnie umieść je w Micro Grillu; przykryj pokrywką i grilluj przez 4-5 minut z mocą 1000 W. Odwróć na drugą stronę i grilluj przez kolejne 2-3 minuty.
  3. Bakłażan lub cukinię pokrój w plastry używając Multi Szatkownicy Junior (grubość III). Posmaruj olejem dno Micro Grilla za pomocą Silikonowego Pędzelka i grilluj przez 2 minuty z każdej strony.
  4. Bułki przekrój na pół i grilluj przez chwilę. Następnie uformuj swojego burgera; dolna połowa z sałatą i bakłażanem lub cukinią, halloumi na wierzchu, a następnie plasterki ogórka lub pomidora.
  5. Wymieszaj razem wszystkie składniki na dip oraz dodaj ½ łyżki natki pietruszki. Połóż łyżeczkę sosu na halloumi i złóż burgera.

Additional notes

Wspaniałą rzeczą w potrawach z grilla jest to, że istnieje tak wiele możliwości przygotowania zdrowych posiłków.

Halloumi to wszechstronny ser, który jest idealnym towarzyszem dań z grilla, dodatkowo można go łączyć z wieloma innymi składnikami.

Wskazówka: poszukaj pysznych resztek i nadwyżek składników z lodówki i wykorzystaj je jako dodatki do Twojego burgera. Papryka, grzyby, awokado lub cebula zdecydowanie mogą zająć honorowe miejsce.

Lubisz eksperymentować w kuchni z wegetariańskimi burgerami? Możesz użyć również do przygotowania burgerów grzybów portobello z dodatkiem grillowanych warzyw. Fani mięsnych potraw mogą zastąpić halloumi grillowaną piersią z kurczaka. Bułki ze sklepu proponujemy zastąpić domowymi, które z łatwością przygotujesz dzięki przepisowi na idealnie mięciutkie bułki.

Add to my recipes Print recipe

Ingredients

For 4 servings

  • 1 pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka łyżeczki startej skórki z cytryny
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 200 g sera halloumi
  • 2 bułki do burgerów
  • 4 liście sałaty
  • 1 bakłażana lub cukinii
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 ogórka lub 1 pomidor
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 50 g kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • sól i pieprz
  • szczypta cukru
Odkryj nasze produkty w najnowszym katalogu Wiosna Lato 2021
Show me
Payment Methods
Shipping
Secure shopping
  • Fast delivery
  • Buyer Protection & data protection
  • Secure payment with SSL encryption