Strona główna Produkty KolekcjeGotowanie bez gotowania

Gotowanie bez gotowania

Wystarczy zalać potrawę wrzątkiem, przykryć i odstawić na kilka minut.

Naczynia do przygotowania lekkich i zdrowych potraw bez gotowania i utraty cennych wartości odżywczych.
W pojemnikach Cud Kuchenny i Kuchmistrz możesz przygotować potrawy bez gotowania tradycyjną metodą – wystarczy zalać potrawę wrzątkiem i odstawić na kilka minut. To jeden z najzdrowszych i najprostszych sposobów przyrządzania potraw. Naczynia składają  się z głębokiego pojemnika, pokrywy oraz sita, które umieszcza się w głębokim pojemniku. Pod sitem pozostaje miejsce na gorący płyn. Pokrywka została odpowiednio wyprofilowana, tak, aby skondensowana para spływała po brzegach na dno pojemnika, a nie na potrawę.
Dzięki utrzymaniu w pojemniku wysokiej temperatury w produktach spożywczych zachodzą takie same procesy, jak w czasie gotowania.
Gotowanie w Cudzie Kuchennym i Kuchmistrzu to świetny sposób na przygotowanie: warzyw, owoców, delikatnych białych mięs, makaronów, kaszy i ryżu (głównie jego najbardziej aromatycznych odmian: basmati i jaśminowego). Warzywa ugotowane al dente zachowują piękny kolor, są jędrne i mają wyrazisty smak. Idealnie do takiego sposobu przyrządzania potraw nadają się też ryby, owoce morza oraz delikatny drób.


 

produkty w katalogu

 

.